Kattens medicinskab

Når man har katte, så ved man osse at der til tider kan opstå småskavanker. Er man det mindste i tvivl om katten er syg, så ring straks til din dyrlæge. Dog er der nogle medikamenter som enhver katteejer bør ha' i huset - Herunder bringes der en liste, som kan løse små-problemer.

Zoolac ZooLac® Propaste® er en bakteriel pasta til regulering af bakteriefloraen i mave-tarmkanalen hos alle dyrearter. Bakterierne i ZooLac® Propaste® er udvalgt efter deres funktionelle egenskaber, således at der opnås en flersidet virkning i alle tarmafsnit, og således at der fremkommer en synergi imellem de forskellige virkemåder.
Sammensætningen af bakterier er fire levende arter og en termostabiliseret art (dræbt ved en kontrolleret opvarmning). Totalt indeholder ZooLac® Propaste® 4,2 milliarder bakterier pr. ml og er altså et meget højkoncentreret produkt.
Anvendelse
ZooLac Propaste kan anvendes til alle dyrearter ved akut diarré eller forebyggende i perioder med risiko for mave-tarmforstyrrelser, f.eks. foderskift, stressende stævner eller behandling som kan udløse diarré.
Ved akut diarré bør dosis fordobles i første tildeling, derefter gives normaldosis 2-3 gange i døgnet indtil dyret er helt raskt ( normal ædelyst eller første normale afføring).
Sakset fra Dyrlægevagten

Kattemalt
Katte-Malt er et fodertilskud, der letter passagen af hårboller gennem tarmsystemet.
Katte-Malt er formuleret som en pasta for at lette indgivelsen.
Katte-Malt er tilsat smagskorrigens og optages villigt af katte.
Det aktive princip i Katte-Malt består alene i væskebinding, smøring og coatning af fæces, mens tarmperistaltikken ikke påvirkes.
Anvendelsesområde
Fodertilskud til katte med tilbøjelighed til forstoppelse. Især velegnet til katte som slikker store mængder hår i sig i forbindelse med pelspleje.
Brugsanvisning
2-3 cm Katte-Malt klemmes direkte fra tuben ind i kattens mund 2-3 gange dagligt indtil kattens fordøjelse fungerer normalt
Sakset fra Dyrlægevagten

Cothivet
Cothivet er et 100% naturprodukt udviklet på basis af 8 forskellige planter Centella asiatica, også kaldet Gotu Kola, udgør størstedelen af Cothivet. Planten stammer fra madagaskar, og dyrkes ydermere i Indien og de omkringliggende lande. Den er kendt for dens helende og helbredende egenskaber.
Egenskaber og anvendelse:
Sårhelende og antiseptisk middel til sårbehandling af alle typer sår og andre hudskader hos dyr. Smager bittert og nedsætter risiko for at dyret slikker i såret.
Behandling:
Sprayes direkte på det berørte hudområde 3-4 gange dagligt. Gentages indtil fuldstændig heling.
Kan også anvendes ved fugtning af forbinding eller kompres, som er anbragt direkte på såret.
Er ugiftigt, og det er derfor ikke farligt, hvis dyret slikker det i sig. Virkningen af Cothivet aftager, hvis dyret slikker det behandlede område.
Advarsel:
Undgå at spraye direkte i øjne og på slimhinder.

Indhold:
Hydrocotyletinktur 89,5% (Centella asiatica) Lavendelolie 5,8% Rosmarinolie 1,5% Hestekastanietinktur 1,2% Timianolie 0,9% Cypresolie 0,8% Lucernetinktur 0,16% (Medicago sativa) Tidseltinktur 0,14% (Carlina aucalis)
Sakset fra Dyrlægevagten

Klorhexidin
Specicare Chlorhexidin-Opløsning er en vandig 0.05 % opløsning af chlorhexidin.
Specicare Chlorhexidin-Opløsning er isotonisk med vævsvæske og derfor vævsvenligt.
Specicare Chlorhexidin-Opløsning har neutral pH værdi ( 6,5 - 7,0 ). Anvendelsesområde
Til rensning af rifter, sår og hudafskrabninger
Brugsanvisning
Eventuelle større fremmedlegemer ( strå, ødelagt væv ) fjernes. Såret spules med specicare Chlorhexidin-Opløsning til det ser rent ud. Der skylles ikke efter med vand.
Hudafskrabninger kan om nødvendigt dagligt renses med Chlorhexidin-Opløsning.
Sakset fra Dyrlægevagten
Xylokain salve - kløestillende som virker lokalbedøvende. Godt til insektstik eller loppebid

Termometer:
alm. lægetermometer med kugleformet spids eller elektroniske digitaltermometer, der muliggør en hurtig og meget præcis aflæsning af legemstemperaturen.
Revolyt - bruges ved diarré og dehydrering.
Engangssprøjter (uden nål) - bl.a. til Revolyt hvis katten ikke selv drikker. Kan også bruges til foder blandet med vand, så det er muligt at suge op og give katten i munden.
Negleklipper
Negleklipper til hund og kat med sikkerheds anordning så neglen ikke klippes for kort.

Øje-Bad er en sterilfiltreret vandig opløsning, der renser og desinficerer uden at irritere hverken øjne eller øjenomgivelser. Anvendelsesområde

Til alle dyr til:
Rensning af øjenlåg og øjenomgivelser.
Fjernelse af misfarvning og snavs på grund af rindende øjne ( tårestriber ).
Rensning før og under medicinsk behandling af øjeninfektion
Rensning af øjenomgivelser
Tør forsigtigt med en tot vat vædet i Øje-Bad.
Undgå at tørre i øjet.
Tægetang
Hold Tægefjerneren mellem tommel- og pegefinger. Træk hylstret tilbage så spidserne trækkes fra hinanden.
Lad spidserne gribe om flåten, slip hylstret igen, så det presser mod spidserne. Sørg for at spidserne får godt fat om flåten, så tæt på huden som muligt. Tægefjerneren drejes rundt 4-5 gange.
Flåten mister herved sit greb og kan let fjernes.
Hvis det ikke lykkes at fjerne flåten i første omgang - gentag ovenstående

Engangskrave - Som erstatning for den hårde og stressende krave mange dyrlæger bruger, kan man vælge en blød og meget mere katte-venlig krave
Nødhjælpspakke desuden er det godt altid at være forsynet med plaster / gazebind/ kompres / saks og pencet.

Andre idéer til medicinskabet
Tings man sikkert først vil anskaffe når der opstår problemer:

Feliway
Hemmeligheden bag lykkelige katte
Når katten føler sig tryg i sine omgivelser, viser den dette ved at gnide hovedet mod f.eks. møbler, dørkarme og gardiner, hvorved såkaldte ansigtsferomoner overføres til disse genstande. Ansigtsferomoner er duftstoffer, som formidler et budskab om velbefindende, ro samt fravær af stress. Når der sker en forandring i kattens omgivelser (f.eks. flytning til nyt hus eller feriebolig, ommøblering, ankomst af nye personer eller dyr, besøg hos dyrlæge osv.) eller hvis katten er ængstelig, kan der udvikles en tilstand af stress og uro. Kattens adfærd forandres, og den kan begynde at urinmarkere, kradse og få nedsat ædelyst og lyst til leg og kontakt. I disse situationer hjælper Feliway katten til at genfinde sin naturlige balance. Feliway er en opløsning med syntestiske analoger af ansigtsferomoner, som hjælper med til at skabe en atmosfære af velbefindende og ro for katten.

Felifriend
Felifriend er specielt velegnet til brug i før håndtering af kat, i kattepensioner og katterier. Kan med fordel benyttes i hjem, hvor en ny kat skal sammenføres med en eller flere eksisterende katte eller hund. Katten reagerer ved at blive mindre frygtsom og aggressiv.

Karakteristika
Felifriend er et syntetisk analog af fraktion F4 af kattens ansigtsferomoner.
Forøger fortrolighed mellem katten og andre individer, der introduceres i dens omgivelser (kat, hund, personer).
Specielt velegnet til brug i dyreklinikker før håndtering af kat og i katteepensioner og katterier.
Et godt supplement til Feliway.
Indikationer
Uønsket frygt og/eller agressiv adfærd overfor andre katte eller individer.
Indhold:
Syntetisk analog af kattens ansigtsferomoner: 2%
Hjælpestoffer til 100 g.
Anvendelsesområder:
Feliway duftspreder anvendes for at kontrollere og undgå uønskede stresssituationer.